10.09.2018

Kommuneplantillæg

Kommuner skal indberette kommuneplantillæg til Plandata.dk i overensstemmelse med datamodellen PlanDK2+.

Når man efter kommuneplanens vedtagelse har rettelser til kommuneplanen, kan man indberette et kommuneplantillæg.

Et kommuneplantillæg anses for at være en del af kommuneplanen, efter dens vedtagelse, og vil i nogle tilfælde erstatte planlægning i den oprindelige kommuneplan. 

For at læse mere om selve kommuneplanlægningen, tilvejebringelsen af kommuneplanen samt hvilke regler som er gældende for kommuneplanen og dens tillæg, se da under fanen:

Kommuneplanlægning

Ligesom kommuneplanen består et kommuneplantillæg af kommuneplanretninglinjer, kommuneplanrammer eller begge dele. Kommuneplanretningslinjerne og/eller -rammerne udgør bl.a. tillæggets geografiske udstrækning, da et tillæg i sig selv ikke har en geometri. Hvis der ikke angives kommuneplanretningslinjer og/eller -rammer, vil tillægget være gældende for hele kommunen. 

Vejledning til indberetning af kommuneplantillæg

Kommuneplaner skal indberettes til Plandata.dk via. indberetningsløsningen som findes på:

Indberet.plandata.dk/ppram

Som noget nyt tilbyder Erhvervsstyrelsen videovejledninger til indberetning i Plandata.dk. Derfor finder du herunder hhv. den almindelige vejledning i pdf-format samt links til videovejledningerne nedenunder (viderestilling til YouTube).

Vejledninger og oversigt i pdf-format

Videovejledning

Datamodellen og GIS-skabeloner

Datamodellerne, GIS-skabeloner samt en liste over anvendelseskoderne til indberetningen, findes under fanen:

Teknisk Information

Der findes seperate datamodeller og GIS-skabeloner til hhv. tillægget, tillæggets rammer og de respektive retningslinjetemaer under fanen.