10.09.2018

Kommuneplaner

Kommunen skal indberette kommuneplanen til Plandata.dk i overensstemmelse med datamodellen for PlanDK2+.

Kommuneplanen udgives hver 4. år og her fastlægger kommunalbestyrelsen politikken for byernes udvikling og for det åbne land. 

Kommuneplanen består af en hovedstruktur, rammer for lokalplanernes indhold og retningslinjer for arealanvendelsen inden for en række temaer.

For at læse mere om selve kommuneplanlægningen, tilvejebringelsen af kommuneplanen samt hvilke regler som er gældende for kommuneplanen, se da under fanen:

Kommuneplanlægning

Ved indberetning af kommuneplanen til Plandata.dk, skal kommuneplanen i sin helhed indberettes som et pdf-dokument. Kommuneplanens rammer og retningslinjer indberettes som seperate elementer under kommuneplanen.

Kommuneplanen i sig selv har ingen geometri, ligesom f.eks. kommuneplanstrategien, da den er gældende for hele kommunen. Til gengæld har rammerne og retningslinjerne egne sepereate geometrier.

Vejledning til indberetning af kommuneplan

Kommuneplaner skal indberettes til Plandata.dk via. indberetningsløsningen som findes på:

Indberet.plandata.dk/ppram

Som noget nyt tilbyder Erhvervsstyrelsen videovejledninger til indberetning i Plandata.dk. Derfor finder du herunder hhv. den almindelige vejledning i pdf-format samt links til videovejledningerne nedenunder (viderestilling til YouTube).

Vejledninger og oversigt i pdf-format

Videovejledninger

Datamodeller og GIS-skabeloner

Datamodellerne, GIS-skabeloner samt en liste over anvendelseskoderne til indberetningen, findes under fanen:

Teknisk Information

Her findes der seperate datamodeller og GIS-skabeloner til hhv. kommuneplanen, kommuneplanens rammer og de respektive retningslinjetemaer.