Nyhed04.02.2019

Høring af udkast til bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser (campingreglementet)

Erhvervsministeriet har udsendt et udkast til en ny bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser (campingreglementet) i offentlig høring. Bekendtgørelsen skal indføre muligheder for etablering af større, højere og flere hytter på campingpladser samt give mulighed for nye ferieboligtyper på campingpladserne.

Bekendtgørelsen udmønter den politiske aftale om ”Modernisering af campingreglementet” af den 25. januar 2019 mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti. Den nye bekendtgørelse skal give campingbranchen mulighed for at tilbyde danske, såvel som udenlandske turister, nye tidssvarende ferieformer og overnatningstilbud.

Campingpladserne får bl.a. mulighed for at opstille flere, højere og større hytter på campingpladserne, samtidig med, at de får mulighed for at etablere nye og moderne overnatningstilbud, såsom højt placerede ”trætophuler”, campingværelser og sammenbyggede såvel som internt forbundne campinghytter. Derudover forbedres mulighederne for vintercampering. 

Der er frist for bemærkninger den 5. marts kl. 16.00, 2019.

Se høringsportalen her